Musikkhelg 12.-14. mai 2017 på Gjøvik

Et samarbeid mellom NLF og Gjøvik Spelmannslag

I år vil kurshelga bestå av parallelle kurs i munnharpesmiing, spill på munnharpe og langeleik (både for nybegynnere og viderekomne), kunsten å spikke lange seljefløyter og lære å spille på dem. Kanskje får vi også laget barklur! Ennå er det ikke bekreftet, men vi håper å få til et tilbud for unger, med sang og dans. I to bolker på lørdagen.

Fredagen er det åpningskonsert i Tingbygningen på Hunn (Hunnsvegen 29), der kursdeltakerne betaler halv pris.

Kursene går lørdag og søndag. Smikurs et legges opp slik at lørdagen hovedsakelig går med til å smi selve kroppen på munnharpene, mens arbeidet med å lage og montere fjær vil foregå på søndagen.
Kursene i munnharpe- og langeleikspill foregår i flere av stuene på Eiktunet, med gode muligheter til å fordele deltakerne i flere grupper etter nivå.

Munnharpeforum og langeleikforum stiller selvsagt med instrumenter til utlån.
Seljefløytekurset starter med at kursdeltakere tas med på en runde i omegnen for å lære å finne typiske vokseplasser for selje som egner seg til fløytelaging. De får så skjære med seg rikelig med emner som tas med tilbake til Eiktunet, der resten av lørdagen går med til å lære å spikke fløyter. Søndagen lager hver deltaker først sine egne «seljefløyter» i plast, så alle har fløyter med samme grunntone når spilldelen av kurset starter. De får så lære ulike spilleteknikker og tradisjonelle seljefløytelåter. Om vi finner nok emner, vil vi også lage barklurer av orebark.
Kursavgiften er kr. 400,- en lav pris som burde gjøre kurset attraktivt for ungdom og studenter. Lunsjen – Marits fenomenale fiskesuppe med kryddersmør og brød – koster kr. 100.- pr dag og nytes i fellesskap for alle deltakerne.

Kursholdere i år:
Smikurs: Stein Terje Mathisen, Sven Håkon Jørgensen og Alexander Sørnes
Spill munnharpe: Instruktør fra Norsk munnharpeforum
Spikking/ spill seljefløyte: Hans Fredrik Jacobsen og Stein Villa
Spill langeleik: Gunvor Hegge
Dans og sangleker for barn ved Silje Austdal og Karine Kjellberg Granli lørdag (tidspunkt kommer!)

Program:
Fredag 12.05. kl. 20.00: Krydderkonsert i Tingbygningen med Torgeir Vassvik + band. Dette blir en heftig kveld med et massivt lydbilde skapt av suggererende vokal, firestrengs Torgeir-gitar, samtidsstrykere og selveste Audun Strype med lyddesign.
Lørdag 13.05. kl. 10.00: Oppmøte på Eiktunet for alle kursdeltakere. Presentasjonsrunde før gruppene går hver til sitt. Kurset går fram til kl. 16. med felles lunsj.
Lørdagskvelden møtes alle i Tingbygningen på Hunn til sosialt samvær og musikalsk masseslagsmål. Disse kveldene har blitt legendariske! Her møtes profesjonelle og amatørmusikere og deler låter og erfaringer. Kursdeltakerne får oppleve solospill og samspill på høyt nivå, og munnharpe, langeleik, seljefløyte og sang er svært godt egnet for samspill!
Søndag 14.05.: kl. 10.00: Kursene fortsetter til kl. 15.00. med felles lunsj.

Påmelding til Stein Villa, stein.villa@mjosmuseet.no, tlf: + 47 934 95 806. Pris for kurs: 400,-. Lunsj koster kr. 100,- pr. dag. Konsert med Vassvik: kr. 100,- for kursdeltakere og kr. 200,- for

Betaling kontant eller til kontonr. 2010 22 27507. Oppgi navn og Musikkhelg!

Overnatting: Vi anbefaler Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun www.hovdetun.no.Rom, flersengsrom, hytter og leiligheter. Ved booking, gi beskjed om at du skal på Musikkhelg med Gjøvik spelmannslag!
Smeder og seljespikkere: Husk godt med klær og gode sko! Spikkere tar med kniv, smeder tar med hansker, tenger, filer og evt. annet utstyr som trengs. Hvis dere har!